Ξεκίνησα τις συνεδρίες με την Τζένη πριν από περίπου 4,5 χρόνια, στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Παρά την άρνηση που με διέκρινε στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων μου και των σκέψεών μου, κατάφερε με την υπομονή της, το χώρο και το χρόνο που μου έδωσε, αλλά και την απουσία οποιασδήποτε επίκρισης από μέρους της, να με κάνει να ανοιχτώ και να συνειδητοποιήσω πράγματα για τον εαυτό μου, που με βοήθησαν να βγω από το σκοτάδι που βίωνα. Σήμερα, 4,5 χρόνια μετά, η ζωή μου είναι τελείως διαφορετική, πολύ πιο φωτεινή, γιατί μέσα από τις συναντήσεις με τη Τζένη κατάφερα να με αγαπήσω περισσότερο, να με αποδεχτώ και να με συγχωρήσω. Μόνο θετικά μπορεί να αποκομίσει κάποιος έχοντας ως οδηγό και καθοδηγητή τη Τζένη! Ένα τεράστιο ευχαριστώ δεν αρκεί για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου! Τη συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του.


Κατερίνα Μ.H Τζένη είναι μια επαγγελματίας. Ειναι τυπική στις συνεδρίες και στην επικοινωνία μας και είναι πάντα εύκαιρη στο να απαντήσει και να οργανώσει το πρόγραμμα της θεραπείας. Ταυτόχρονα είναι μια επιστήμονας που θυμάται, ακούει, κατανοεί και καθοδηγεί με ευαισθησία και προσοχή. Η δουλειά μαζί της σε βάζει σε ένα δύσκολο αλλά σίγουρα αποτελεσματικό ταξίδι κατανόησης του εαυτού και ύστερα του κόσμου γύρω σου. Πέρα από αυτά, η Τζένη είναι ένας άνθρωπος στον οποίο νιώθεις ότι μπορείς να ανοιχτείς και να εμπιστευτείς καθως ποτέ δεν κρίνει ή έχει συμπεριφορές και αντιδράσεις που θα σε φέρνουν σε δύσκολη ή άβολη θέση.


Ελενα Μ.Οταν πήγα στη Τζένη πρώτη φορά έψαχνα ενα τόσο δα πράγμα δικό μου μέσα στον "αχταρμά" των ερεθισμάτων, των βιωμάτων και των εξωτερικών επιρροών. 3μιση χρόνια μετά, συνεχίζω κάθε φορα να φεύγω με μια νεα συνειδητοποίηση, είτε μικρή, είτε μεγάλη...είτε life changing. Μετά την υπέροχη δουλειά αυτών των χρόνων, με θεραπεύτρια τη Τζενη, εγινα ενας απο τους πιο ενθερμους πρεσβευτες της ψυχοθεραπειας στον ευρύτερο κυκλο μου. Γιατι δε με βοηθησε μονο να νιωσω πιο ξεκάθαρος στα "θέλω" μου και δυνατός, αλλα με έκανε και να αγαπήσω την ίδια τη διαδικασία. Τον αγώνα αυτό για απόκτηση αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης, τον οποίο πλεον αντι να συνδέω με ανασφάλεια, άγχος ή απογοήτευση, τον βιώνω μέσα από τις συνεδρίες μας και τις σκέψεις μου μετά, σαν το πιο ενδιαφέρον ταξίδι.

Στέφανος Ν.

 

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας είναι γλυκόπικρη. Πικρή, διότι έρχεσαι ξανά αντιμέτωπος με όσα σε έχουν στιγματίσει, αλλά ταυτόχρονα γλυκιά, διότι ξέρεις ότι έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσεις κάθε τι που σε κρατούσε πίσω. Στη διαδικασία αυτή, λοιπόν, πέρα από τη δική σου προσωπική συνειδητοποίηση, είναι απαραίτητο να έχεις δίπλα σου, έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι και που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκλειδώσεις κάθε πόρτα του παρελθόντος, κίνηση που σε απελευθερώνει στο παρόν, για να είσαι έτοιμος για το μέλλον. Για εμένα, λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός είναι η Τζένη και στον ενάμιση χρόνο που αναγνωρίζω πτυχές του εαυτού μου μαζί της, λύνονται δύσκολοι προσωπικοί γρίφοι και ταυτόχρονα νιώθω πολύ πιο αισιόδοξη για το μέλλον! Δεν είναι εύκολο να ανοίξεις την καρδιά σου, να εκμυστηρευτείς όσα σε πονάνε και όσα σκέφτεσαι σε έναν τρίτο, αλλά αυτό είναι το κλειδί για να πετύχει αυτή η διαδικασία και γι’αυτό σπουδαίο ρόλο παίζει αυτός που έχεις δίπλα σου. Οι απαντήσεις συνήθως είναι βαθειά μέσα μας, απλώς χρειάζεται ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και πείσμα για να τις βρούμε και να τις «ακούσουμε».

Μαρία Α.

 

Ξεκίνησα το ταξίδι μου σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Υπέφερα από κρίσεις πανικού και σε συνδυασμό με το άγχος , η ζωή μου είχε γίνει εφιάλτης. Την πρώτη φορά που θα συναντούσα τη Τζένη ήμουν επιφυλακτική αλλά από τα πρώτα λεπτά με έκανε να νιώσω άνετα και κατάφερε να μπορέσω να εξωτερικεύσω κατευθείαν αυτά που ήθελα να βγουν από μέσα μου και που δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να το κάνω τόσο άμεσα.  Με την καθοδήγησή της κατάφερα να ελέγξω σε μεγάλο βαθμό τις κρίσεις πανικού και σύντομα αποτέλεσαν παρελθόν!  Με τις συνεδρίες και την υποστήριξή της με βοήθησε να βοηθήσω τον εαυτό μου.  Να συνειδητοποιήσω μέρος των προβλημάτων και των αιτίων που τα προκαλούν.  Άρχισα να σκέφτομαι με διαφορετικό τρόπο για να μπορέσω να ξεπεράσω τις δυσκολίες μου και να έρθω πιο κοντά στον εαυτό μου , να τον γνωρίσω και να τον αγαπήσω. Την συστήνω ανεπιφύλακτα για θεραπεύτρια στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας!

Χαρά Θ.Ημουν 23 χρόνων όταν γνώρισα τη Τζένη, ήταν η δεύτερη θεραπεύτρια που θα πήγαινα, μου την σύστησαν στη δουλειά που ήμουν τότε και λέω ας πάω! Πήγα λοιπόν, ένιωσα άνετα από την ώρα που μου άνοιξε την πόρτα.  Τελειώνοντας τη πρώτη μας συνεδρία, μου λέει θα τα ξαναπούμε λοιπόν; Και της απαντάω για πολύ καιρό ακόμα! Και κάπως έτσι οι συνεδρίες μου μαζί της είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου.  Δεν έχω σκεφτεί να αλλάξω θεραπεύτρια ούτε κατά διάνοια!!  Η Ευγενία ή Τζενάρα για μένα, όπως τη φωνάζω, είναι ο άνθρωπος που με έκανε να μπω σε ένα διαφορετικό μονοπάτι ζωής.  Μαζί της έμαθα πάρα πολλά, που αν κάτσω να τα σκεφτώ όλα θα θέλω 4 ωρες να γράφω!!!  Ειναι δασκάλα για μένα και πάνω απ' όλα άνθρωπος.  Αυτό που έχει επιλέξει να κάνει, το κάνει γιατί θελει να μοιραστεί, διδάξει την εξέλιξη του μυαλού και της ψυχής. Ευγνωμονώ τον άνθρωπο που μου τη σύστησε και σε ευχαριστώ Τζένη Μπούρα που με ανέχεσαι 4 χρόνια!!!

Μάρω Κ.

 

Γνώρισα την Τζένη σε μια δύσκολη περίοδο και είμαι ευγνώμων που είχα την τύχη να τη γνωρίσω. Έχει πάντα τον σωστό τρόπο να κάνει τις κατάλληλες ερωτήσεις και να με βοηθάει να βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, ώστε να οδηγούμαι στη λύση που είναι η καλύτερη και πιο κατάλληλη για μένα. Έχω μάθει τον εαυτό μου αλλά και τους δικούς μου ανθρώπους καλύτερα και αντιλαμβάνομαι καταστάσεις και γεγονότα που πριν θα ήταν αδιανόητο να παρατηρήσω, πόσω μάλλον να αντιμετωπίσω. Ο διάλογος γίνεται πάντα ανοιχτά και με σεβασμό και, κυρίως, χωρίς καμία πίεση. Η Τζένη μού αφήνει πάντα χρόνο και χώρο να εκφραστώ όπως και όταν είμαι έτοιμη. Με έχει βοηθήσει απίστευτα και η ζωή μου έχει βελτιωθεί μακράν. Δεν θα άλλαζα τη συνεργασία μας με τίποτα.

Δανάη Κ.

 

Πριν ενάμιση χρόνο, βρισκόμουν σε μια πολύ πιεστική και αγχωτική περίοδο της ζωής μου και, ύστερα από συζήτηση με φίλους μου, ξεκίνησα να επισκέπτομαι τη Τζένη. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα άνετα να μοιραστώ μαζί της τα πάντα, κάθε σκέψη ή ανησυχία μου, βοηθώντας με να ανακαλύπτω κάθε φορά κάτι καινούριο για τον εαυτό μου. Περιμένω κάθε φορά που θα τη δω με μεγάλη ανυπομονησία γιατί ξέρω ότι είναι τόσο πρόθυμη να με ακούσει και να με βοηθήσει να γίνω πιο δυνατή, χωρίς να νιώσω καμια πίεση. Είναι υπέροχος άνθρωπος και θεραπεύτρια. Την ευχαριστώ για όλα και ξέρω οτι θα τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμα! Είναι σίγουρα το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου!

Μάρω Σ.