Διαδικτυακή Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης για Γυναίκες που βρίσκονται

εκτός Αθηνών

 

Επιθυμώ να δημιουργήσω μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης για γυναίκες οι οποίες βρίσκονται εκτός Αθηνών και πιθανό να μην επιθυμούν να απευθυνθούν σε κάποιον θεραπευτή στον τόπο τους.


Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω τις γυναίκες να βρουν ένα μέρος που θα νιώθουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν τα θέματα που τις απασχολούν, που θα νιώθουν ότι κάποιος τις ακούει, τις καταλαβαίνει και μπορεί να τις βοηθήσει να καταλάβουν πώς νιώθουν, για ποιο λόγο νιώθουν έτσι και τι μπορούν να κάνουν για να δημιουργήσουν μια διαφορετική πραγματικότητα στη ζωή τους. Απευθύνομαι σε γυναίκες που δεν ζουν τη ζωή που επιθυμούν και αντιμετωπίζουν δυσκολίες είτε αυτό αφορά στην εργασία τους, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ή σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής τους.  Σε εκείνες που κουράστηκαν να ζουν τη ζωή τους όπως «πρέπει» ή όπως αναμένουν οι άλλοι (γονείς, συγγενείς, κοινωνικό πλαίσιο κλπ.).


Έχω αλλάξει πολλές φορές πλεύση στη ζωή μου και σε ηλικίες που δεν ήταν αναμενόμενο. Ξέρω τι θα πει «φοβάμαι», «δεν μπορώ», «δεν είμαι αρκετά καλή», «τώρα είναι αργά», «δεν θα τα καταφέρω», «τι θα κάνω μετά;», «άστο μωρέ, καλά είμαι κι έτσι»… ξέρω τι θα πει να είσαι γυναίκα σε μια χώρα που δεν περιμένουν και πολλά από σένα ή σε θεωρούν αδύναμη γιατί είσαι «γυναίκα».  Ξέρω τι θα πει «φοβάμαι να χωρίσω» κι ας μην περνάω πια καλά, ξέρω τι θα πει «δεν αντέχω άλλο αλλά δεν ξέρω τι να κάνω».  Τον έχω περπατήσει αυτόν τον δρόμο και το πάθος μου είναι να βοηθάω κι άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο. Σκέφτηκα λοιπόν γιατί να μην μαζευτούμε πολλές γυναίκες μαζί, έστω και διαδικτυακά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας… άλλωστε η απόσταση είναι μόνο μια ψευδαίσθηση όπως έχουμε μάθει καλά τα τελευταία δύο χρόνια.


Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για αυτή την ομάδα επικοινώνησε μαζί μου στο boura.j@gmail.com